zaterdag 25 juli 2015

Dag 19, 22 juli St. André de Sangonis - Beziers, 70 km

Vannacht een onweersklap, een beetje regen en vanochtend was het al weer warm, hoewel we na het ontbijt geen zon hadden, de lucht was nog bewolkt en er dreigde regen. De hitte viel dus mee tot een uur of 11, daarna was de bewolking verdwenen en vloog de temperatuur snel op naar boven de 33 graden.

We waren de enige hotelgasten, de eigenaar en zijn familie hadden zich gisteravond uitgesloofd voor ons. Je kon aan alles zien dat ze niet gewend waren om voor gasten eten klaar te maken. Dochterlief bediende, zoonlief zorgde voor de verkeerde wijn, wat vader later weer kwam goed maken met het excuus, dat hij alleen nog maar een fles Chardonnay open had en niet als fles kon serveren. We mochten na afloop wel een glaasje proeven.

We hebben heerlijk, in de schaduw en een klein windje, gegeten aan de rand van het zwembad. Van verder zwemmen hebben we afgezien.

We vertrokken na een heerlijk ontbijt, met veel vers fruit en veel brood.
Pas tegen een uur of elf kregen we weer trek om een kopje koffie te drinken.
We moesten nog wel veel klimmen en konden af en toe flink afdalen, het landschap wisselde. De ene keer tussen de druivenvelden, de andere keer omhoog langs de rotsen en olijfbomen.
En dan opeens zien we gewoon granaatappelen aan de bomen langs de weg. De oleanders die hier uitbundig groeien en bloeien zorgen overal voor een vrolijk geheel. Wat moeten wij een moeite doen om ze in bloei te krijgen en over te houden. 












In Fontès, konden we bij navraag even van de route af een brasserie vinden. Daar koud water getankt, koffie, nu ja, aardige mensen, maar matige koffie gedronken. Even zoeken naar de juiste route en die toch uiteindelijk gevonden. We moesten nu veel over landweggetjes die niet op de kaart stonden, dus dat was lastig en maakte ons onzeker, vooral omdat het warm werd en we niet te veel wilden omrijden.


Ze staan er nog. De oude wegwijzers uit het jaar ???













Een pauze tussen de bloesem van een grote boom.














De oude brug van de spoorlijn is mooi gerestaureerd en er ligt nu een mooi wegdek op. Europese gelden mogen ze wat vaker op deze manier besteden. Er zijn veel meer van die mooie trajecten waar dat kan.



Rond een uur of een weer een bankje in een dorpje opgezocht, aan de brug en de straatindeling kon je zien dat het daar flink kan overstromen.

Met wat geluk vonden we een fietspad, weer een oud treintraject, dat rechtstreeks naar Beziers ging. Mooi gedaan. Hoefden we niet langs de weg waar we toch we vaak gepasseerd werden. Geluk, omdat we van de route in het boekje afgeweken waren.

Toch ook weer fijn als we langs zo'n grote supermarkt komen. De hitte is enorm. Het eerste wat we deden in Beziers was een grote fles sap kopen en die direct leegdrinken. Heerlijk is dat. Om het eind van onze hete tocht te vieren ook maar een biertje gekocht.
In Beziers ons onderkomen gevonden, een appartementencomplex, dat de kamers ook aan vakantiegangers verhuurd.
Slim opgezet. We hebben onze eigen keuken. Met magnetron, kookplaat en vaatwasser, opklapbed en eigen douche en toilet.
Niet al te duur, redelijk schoon, vloerbedekking en bank en meubels zijn aan vervanging toe.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten