zondag 19 juli 2015

Dag 16, 19 juli tweede etappe, les Blances - Uzes, 71 km

Weer in een klamme kamer liggen zweten, de ramen gesloten vanwege het lawaai. Het is niet alleen overdag afzien, maar ook 's avonds. Nu ja, de dag begon goed, licht bewolkt, maar wel al warm, weinig of geen wind, in ieder geval niet tegen.
Het was weer een dag van klimmen en dalen, als je boven was ging je weer helemaal omlaag, leek de Ardennen wel. Het waren niet steile klimmetjes, maar wel lang en gemeen, vooral omdat de weg in de zon lag. Later kregen we meer schaduw in de bossen, toen lag de berg net aan de goede kant.
Koffie gedronken in een leuk plaatsje, waar een Kartuizer klooster was, Chartreuse Valbonne.













Bleef veel klimmen, de temperatuur liep weer snel op naar de 32 graden, veel drinken, denk dat we wel vier bidons van 50 cl. leeg gedronken hebben.

Onderweg kwamen we in een dorp Cavillargues, muziek dans en schuim, ze gingen uit hun dak.








In de fontein weer afspoelen.










Eindelijk hield het klimmen op en konden we weer snelheid maken en houden, we gingen weer naar een ander gebied, de rotsen waren meer bruin van kleur.



Tenslotte kwamen we in Uzès rond een uur of drie. Een leuke stad, ook weer hoogteverschillen en nauwe straatjes. Hotel gevraagd bij toeristenbureau en om vier uur geboekt. Niet goedkoop dit keer, maar we hadden geen zin om verder te zoeken. Wel een ruime en rustige kamer met airco. Hmm.

Heerlijke tapas gegeten en tartines. We verbazen ons erover dat veel mensen de salade, die goed is, laten staan. Een heerlijke koffie toe en wij kunnen er weer tegenaan. Tijdens het eten kon ik zelfs nog leuke plaatjes schieten van de mensen die hand in hand of met de armen over elkaar het "Bois d'Amour" in wandelden. Geen idee of ze het zelf in de gaten hadden. Zag er leuk uit. Heerlijk om na het eten door zo'n stadje te kuieren en de typisch Franse toeristische winkeltjes te bekijken. Tijd om naar onze airco te gaan, echt om negen uur is het nog steeds WARM.







































Geen opmerkingen:

Een reactie posten