woensdag 15 juli 2015

Dag 12, tweede etappe, Poncin - Vaulx-Milieu, 72 km

Vandaag vertrokken uit het gezellige dorpje Poncin met leuke straatjes om te fotograferen. Het is in Frankrijk blijkbaar de gewoonte om met warm weer zo in het raam te gaan zitten bij gebrek aan beter.


Gisteren nog wat door het stadje gewandeld, we waren redelijk vroeg, waardoor we nog niet konden eten.
Hier kan je pas om 19:00 uur en soms om 18:30 uur eten. De lokale mensen komen nog later, daar begint het avondleven pas om 21:00 uur.
Is de ergste hitte ook weg, want om 18:00 uur is het gewoon nog heet en dan wil je niet in de zon lopen. W el fietsen, vraag je je dan af en toch voelt dat anders er is meer wind en je zit wat hoger van de weg, want die is heet.











De volgende dag weer redelijk vroeg vertrokken, rond half negen.
We reden nu door een tussengebied, een gebied met een vlakke overgang van het Juragebergte naar de Alpen (Daupine), kaal landschap, veel mais en graan dat nat gehouden moest worden. 




Ondanks alles schoten we lekker op. Onderweg, en dat is dan weer een voordeel van een meer bewoonde omgeving, waren meer cafés waar je even kon opsteken.


Hier in dit plaatsje wilden we koffie met melk, maar dat had ie niet, dus volgende dorp.



Het enige mooie stukje, waar de zonnebloemen nog mooi stonden. We zagen ze zelfs verwelkt.


brug over de Rhone was gevaarlijk, daar kon je aan een kant over een smalle strook, maar eerste oversteken om later weer over te steken. twee keer over een gevaarlijke drukke weg.






Veel oude gebouwen en vergane glorie.



We reden vandaag lekker, af en toe windje in de rug. Rond een uur of een wilden we wat gaan eten en toen zagen we op een bankje in de schaduw het Nederlandse echtpaar, Arie en Herma, die we in Poligny waren tegen gekomen ook. Daar gezellig weer wat ervaringen mee uitgewisseld.









Hier zie je overgang van vlak naar hoog landschap.

Niet lang daarna kwamen we in de plaats van bestemming. Nog wel even zoeken naar het goedkope hotel. Première Classe. Deze, kon je verwachten, lag langs de snelweg en was prima met de auto te bereiken , maar wat minder goed met de fiets.

Toch gelukt zonder brokken te maken.
Het aangenomen van zo vroeg ergens komen is dat je nog de Tour de France kunt kijken en zien dat Bauke Mollema 7e wordt. Al vroeg een restaurant gezocht en met een biertje voor ons neus gewacht tot we een pizza konden bestellen. En Français.






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten