maandag 13 juli 2015

Dag 10, 13 juli, tweede etappe, Poligny - Beaurepair, 46 km

Een pittige dag afgesloten met een heerlijke maaltijd. Vroeg in bed, maar wederom lang wakker gelegen vanwege het geluid van buiten. Bed was goed, dus je rust wel uit.
Om 06:00 uur een nieuw overnachtingsadres opgezocht voor de komende twee dagen.
Beide goedkoop, maar goedkoop is vaak ook duurkoop en dat bleek ook weer. Ver uit de route deze overnachting en we hadden ons helemaal vergist in de hoogteverschillen.
Eerst omhoog geklommen, toen we boven waren een fantastisch uitzicht, fris windje, lekker zonnetje, daar hadden we moeten blijven.

Voor vertrek nog even de remkabel van Alie haar fiets vervangen. In het hotel waren we een Nederlands echtpaar tegengekomen die ook deze route rijden. Zij waren op een Cannondale, maar het zag er beter uit dan dan mijn fiets, stuur beter en versnelling anders. Hij, Arie, gaf aan dat hij geen reparatie kon verrichten als er iets stuk zou gaan. Al doende leer je, zeker als je vaker gaat is het wel verstandig om het te leren.

Herma wilde niet veel gewicht mee nemen, terecht ook, zij hadden beide twee tassen en een stuurtasje. Ze deden dit voor het eerst en wilden in het voorjaar veel trainen, maar het weer was er niet naar, waardoor de training eigenlijk nu plaats vond. Nu, als je tot hier kan komen, dan kan je wel wat.



Huis naast het eethuis waar we gisteren waren, onder het hotel. Hotel de Paris.




Geboortehuis van Generaal Travot, hij heeft ook een standbeeld in het centrum. Generaals van Napoleon worden nog steeds geëerd.



Leuk plaatsje, reparatie was snel gelukt en we gingen redelijk vroeg op pad, rond 10:00 uur. 4 kilometer klimmen in een rustig tempo, 5%. Goed te doen. Om een uur of 11:00 aan de koffie in La Marre. Daar was het heel stil. Voor het eerst kregen we ook een glaasje water bij de koffie. Iets wat men wel vaker mag doen met die warmte.







Vlak voor we in La Marre kwamen keken we in een diep uitgesleten dal. Cirque de Ladoye.






Dat er in zo'n dorp nog een café was, was wel bijzonder.


Leuke oplossing om een parasolletje te maken.


Hierna naar de volgende nog indrukwekkendere Cirque. Een door kolkend water uitgeslepen diep, trechtervormig keteldal.

Cirque de Baume. Nog iets mooier.




Even pieren.


Daarna werd het minder leuk, lang langs de weg, waar hard werd gereden, we hadden deze route niet moeten nemen, maar een andere was er niet. Weer helemaal naar beneden. Dwars doorsnijden leek ons niet verstandig gezien de hoogteverschillen, dus de grotere weg. Ging wel hard, toen we beneden waren voelde we weer hoe warm het was, weg alle voordeel van wat hoger te zitten met het frisse windje. Onderweg maar een menu genomen dat ons best beviel. Na lang saaie wegen gereden te hebben kwamen we bij het hotel en daar de verdere middag in de schaduw gezeten, toer de France beelden bekeken en wat opschrijven.
Morgen vroeg op en dan maar weer klimmen en langer rijden. We weten dat we het kunnen en gokken op 93 km. Nu zien of dat echt zo is.






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten